Glöm inte! vi erbjuder GRATIS upphämtning och leverans av ditt fordon inom hela Helsingborg

Vad kan vi hjälpa dig med?

Här kan du läsa mer om vilka olika tjänster vi erbjuder och vad respektive tjänst innebär för dig och din bil.

Om du har en större skada på din bil och vill ta ärendet via din försäkring så kan vi hjälpa er med det också. 

Lackering

Billackering är en känslig process som kräver noggrannhet och tålamod. Med flera års erfarenhet kan vi erbjuda perfekt resultat oavsett vilken färg, modell eller eventuell skada du har på bilen när du kommer in.

Plåtriktning

När skadereparatören tagit in bilen börjar vi med att demontera, frilägga och rikta eventuella skador så att vi kan färdigställa bilen för lackering. Alla skarvar och utbytta detaljer rostskyddas för att säkerställa din bilrostskyddsgaranti. Vi kompletteringsbeställer samtidigt hem nya delar om det behövs.

Rostreparation

Vi slipar först för att kunna se hur mycket yta av plåten som bör kapas. Sedan kapar vi ytan där det finns rost som har gått hela vägen igenom. Därpå börjar vi svetsa på en ny plåt del, sedan slipar vi ner alla ojämnheter där vi har svetsat så mycket som möjligt och spacklar tunt därefter. Efter det sätter vi på rostskydd och sedan applicerar man en primer på ytan (sätter på filler). Dagen efter slipar man ner fillern , maskerar och sedan kör man in bilen i boxen för lackering.

Plastreparation

Vi värmer upp plasten med en värmepistol, rättar till den och slipar ner den. Sedan svetsar man och spacklar på ett tunt lager ifall det behövs. Efter det appliceras en primer (filler) där man har utfört reparationen.

Fälgrenovering

Först tvättar vi bort all smuts som sitter fast på fälgarna med alkalisk avfettning sedan spolar vi av dem med vatten ordentligt så att dem blir helt rena. När de har torkat så börjar vi med att slipa ner alla skador på fälgarna och sedan appliceras en primer (filler). Dagen efter slipar vi ner fillern på fälgarna för att sedan lackera dem.

Strålkastarrenovering

Vi rengör först strålkastarna ordentligt. Efter det så våt slipar vi dem några steg. Sedan maskerar vi dem för att avsluta med en polering som också sker stegvis utifrån behov.

Bromsok lackering

Vi skruvar av däcken, demonterar bromsoken, tvättar dem ordentligt med alkalisk avfettning eftersom det oftast är mycket fett och asfalt på dem. Därefter torkar vi dem med papper och luft för att sedan slipa dem inför lackeringen. Eftersom det är vanligt att bromsoken blir varma, speciellt på sportbilar med många hästkrafter, så använder vi en speciell kulör som tål den värmen.

När vi väl har slutfört arbetet så kan vi sätta på klistermärken på oken ifall kunden önskar det. Som till exempel M-power, RS, AMG etc.

Polering​

Vi brukar oftast polera de delar vi har lackerat då det kan förekomma damm på den lackerade ytan. Önskar kunden en polering utan att lackera sin bil hos oss så funkar det också. Priset börjar från 2490 kr och varierar beroende på fordonets storlek.

 

Lackskydd

Förstärker samt skyddar billacken, förlänger lackens livslängd och gör det lättare att tvätta bilen. Man polerar innan man sätter på lackskydd för att att glansen försämras om klarlacken slits.

För mer info:
https://www.lotabilvard.se/vad-ar-skillnaden-mellan-vax-polering-och-lackskydd/ »

Beskriv vad du behöver hjälp med så återkommer vi inom kort med tid och pris!